Eindeloos veel mogelijkheden als de keuze valt op een greeploze keuken

Greeploze deuren en lades worden veel toegepast in moderne strakke keukens. Wat zijn de voor- en nadelen daarvan?

Een landelijke keuken ziet er anders uit dan een modern exemplaar. Dat zit ‘m in het gebruik van materialen, de indeling en de details. Dit alles samen creëert het aangezicht, dat voor een groot deel de sfeer en de uitstraling bepalen.

Een aanrechtblad van hout biedt een andere sfeer dan eentje van kunststof of hardsteen. Wel of geen bovenkastjes geven de keuken een rustig of juist drukker uiterlijk. En natuurlijk doet de kleur ertoe. Een effen zwarte keuken heeft een andere uitstraling dan een knalrode.

Greeploze fronten draagt bij aan een strak uiterlijk van de keuken

Wie een rustige een minimalistische uitstraling wenst wil zo min mogelijk accessoires en tierlantijnen in een keuken. Dat kan bereikt worden door apparatuur zoveel mogelijk weg te werken achter gelijke fronten en voor een strakke indeling te kiezen. Een greeploze keuken, oftewel kastjes zonder handgrepen, draagt hier ook aan bij. Dit wordt het meest vaak in een moderne keuken geplaatst.

-voordelen

De voordelen zijn onder meer dat de keuken een rustige uitstraling heeft, dat er minder vuile afdrukken van vette vingers achterblijven op deurtjes en dat het makkelijk schoonmaken is. De fronten zijn immers glad.

-nadelen

Een nadeel kan zijn dat niet alle fronten geschikt zijn om greeploos toe te passen. Het is bij een keuken zonder greepjes immers belangrijk dat de randen van kastjes bestand zijn tegen constant aanraken om ze open en dicht te doen. Vaak worden er dan greeplijsten toegepast waardoor je met je hand er makkelijk achter kunt komen om de deur of lade te openen.

Met een druk op het kastje gaat deze open, greeploos

Het is mogelijk om een systeem toe te passen waardoor bij een druk op het kastje deze open gaat. Dat gaat vaak heel gemakkelijk. Een lichte aanraking is al genoeg. In kwaliteitskeukens kan dit prima worden toegepast. Dit systeem biedt een grote mate van comfort.

De bestaande fronten met grepen in een keuken vervangen door nieuwe greeploze fronten, is een wijze van renoveren die regelmatig voorkomt. Het is belangrijk om te kijken naar wat er mogelijk is en welke greeploze deurtjes en lades toepasbaar zijn.

De materialen die beschikbaar zijn voor greeploze fronten zijn eindeloos. In mat of hoogglans. Van hout of kunststof en alle andere mogelijke materialen. De keuze voor greeploze fronten is een bewuste keuze. De uitstraling van de keuken wordt er voor een groot deel door bepaald. We informeren u graag over de mogelijkheden.