Keukentrends anno 2020: wat is nieuw, wat vinden we mooi en wat is slim?

Welke factoren zorgen ervoor dat u de keuken koopt die aansluit bij uw wensenpakket? Die nemen we graag met u door.

Wie een nieuwe keuken wenst, heeft er vaak wel een beeld van. De sfeer, die ofwel modern of landelijk moet zijn, het type kastjes en vooral de kleur. Er zijn echter veel belangrijker factoren die een keuken ‘maken’.

Dat is onder meer de beschikbare ruimte. U zou gemakkelijk kunnen denken: als het past, past het. Toch kan er optisch veel worden bereikt als de ruimte wat aan de krappe kant is, en een grote open ruimte kan huiselijker aandoen als die ruimte goed wordt ingedeeld.

Ervaren keukenspecialist weet wat er mogelijk is

Daarmee komen we direct bij het belang van het inschakelen van een professional. U kunt tekenen en schetsen wat u wilt, maar als leek komt u er vaak niet helemaal uit. Een professional weet veel beter wat er mogelijk is, wat er op de markt is en hoe sommige lastige zaken aangepakt kunnen worden zoals een raam op een lastige plek of een opstap in de vloer of iets dergelijks. Een ervaren keukenspecialist kent het klappen van de zweep.

Welke keuken past bij uw levensstijl

Inbouwapparatuur is er tegenwoordig in alle soorten en maten, modellen en uitvoeringen. Laat u daar goed over informeren en ga vooral goed na of uw wensenlijst wel past bij uw gebruik ervan en het budget. Geavanceerde apparatuur met vele programma’s is er genoeg. Als daar maar één standaard programma van gebruikt wordt, is een eenvoudiger model misschien aan te raden. Scheelt ook vaak in de kosten. Wie single is heeft een grote vriezer misschien niet nodig. Of juist wel! Ga daarom eerst bij uzelf te raden naar welke keuken er bij uw leefstijl past. En uiteraard ook de gezinssamenstelling is belangrijk.

Wees duidelijk over het budget

Alles is mogelijk, maar aan alles hangt een prijskaartje. Wees duidelijk over uw budget. Er zijn keukens van vijfduizend euro, maar ook van vijftígduizend euro. Om maar twee voorbeelden te noemen. Het is aan u wat u voor een nieuwe keuken wilt uitgeven, en wat u daarvoor wenst te krijgen. Bij Coster Keukens gaan we altijd in goed overleg de beste en mooiste keuken creëren passend bij het budget. Dat is de uitdaging en daar steken we graag onze tijd in.