De nieuwste afzuigsystemen

Een afzuigkap moet er voor zorgen dat die kook- en etensluchtjes niet te lang blijven hangen, en het liefst zo min mogelijk worden verspreid. De nieuwste afzuigsystemen kunnen ware innovaties worden genoemd: randafzuiging en telescopische afzuigkappen. We leggen je hier uit wat dat is. Laten we beginnen met de complete kookplaat met een randafzuiging. Het systeem is gesloten als er geen gebruik van wordt gemaakt, maar bij het aanzetten van de afzuiging gaat deze open.

Op fluisterniveau

Geen afzuiging van bovenaf, maar naast de potten en de pannen. De afzuiging is zo sterk dat deze naar de randafzuiging getrokken wordt. En ook nog eens op fluisterniveau, waardoor je eigenlijk niet eens in de gaten hebt, dat de afzuiging is ingeschakeld. Bovendien past deze zich aan naar het niveau van koken. Als dat geen innovatief design is!

Werkbladafzuiging

Ook kan een afzuigkap in het werkblad worden ingebouwd. Het is het nieuwste snufje op keukengebied. Een telescopische afzuigkap is in het werkblad verzonken en is alleen zichtbaar als je kookt. Dan komt de kap omhoog en doet zijn werk. Zo’n kap kan zowel achter, als aan de zijkant van een kookplaat worden ingebouwd. Soms zelfs tussen de kookplaten in.

Strak en functioneel

In beide gevallen is het ontwerp strak en functioneel. De enige overeenkomst met de ‘ouderwetse’ afzuigkappen is dat ook hier de keuze tussen koolstoffilters of een afvoer naar buiten gekozen kan worden.

Afzuigkap

Een punt van aandacht is de afzuiging in combinatie met de hoogte van pannen. Hoe hoger de pan, hoe lastiger afzuigen van luchtjes. Bij hoge pannen is een uitschuifbare afzuigkap aan te raden.

De telescopische afzuigkappen die achter een fornuis worden geplaatst, werken ook meteen als spatscherm en in de meeste modellen is verlichting ingebouwd. Deze zijn dus multifunctioneel.

De juiste indeling

Houd er met de indeling van de keuken wel rekening mee dat wanneer je voor een verzonken afzuigkap kiest, dat ruimte inneemt onder het werkblad. Het zijn de motor, afvoerbuizen en filters die ruimte innemen.

Kom naar onze showroom en laat je goed informeren welke moderne afzuigkap het beste in jouw keuken en bij jouw kookgedrag past. Wij kennen alle ins en outs.