Wat hoort er in jouw droomkeuken?

Welke keuken past bij jou en je gezin? Het is vaak een puzzel, maar met professionele hulp is er voor iedereen een droomkeuken samen te stellen.

In oude huizen kom je ze nog een enkele keer tegen; de keukens met lage granito aanrechten met daarboven een geiser. Of een oude houten keuken met flink wat bovenkasten en een los vierpits-gasfornuis in de hoek. Misschien smelt je erbij weg en vind je het aandoenlijk, maar als je zelf een keuken mag inrichten, gaan we deze inrichting ver voorbij.

In de jaren zeventig en tachtig was inbouwapparatuur nieuw, was afwassen met de hand eigenlijk best gewoon en was er van een Qooker geen sprake. Bestond het woord eigenlijk wel?

Tegenwoordig kunnen we het zo gek niet bedenken of het kan in een keuken worden geplaatst, als er ruimte voor is. En als die er niet is, zal een professioneel keukenbedrijf daar vaak nog wel een oplossing voor hebben.

Apparatuur integreren

Inbouwapparatuur is niet alleen gemak, maar het geeft een keuken vooral een strak aangezicht. Wat begon met een inbouwkookplaat is uitgegroeid tot de inbouw van(stoom)ovens, magnetrons, koelkasten, vriezers, afwasmachines, koffiezetapparaten en afzuigkappen. Je kunt een keuken zo strak mogelijk laten aankleden door alle apparatuur te integreren.

Tijdloze Keuken PuntoAls de inbouwapparatuur is geïntegreerd, is het belangrijk hoeveel kastruimte er is voor het opbergen van keukengerei en voedingsmiddelen en andere producten. Wie zijn of haar keuken een strak aangezicht wil geven, heeft behoefte aan ruimte kasten waar alles in past. Van de potten pindakaas tot de aardappels en van de verse groenten tot de pasta’s. Voor alles moet een plek zijn en die moet ook nog eens zo logisch mogelijk zijn ingedeeld. Alles wil de gebruiker zogezegd voor het grijpen hebben staan.

Koken en eten

Een professioneel keukenbedrijf begrijpt dat en zal er in veel gevallen vanuit gaan dat er in een keuken zo min mogelijk gelopen hoeft te worden om te doen wat je er moet doen: koken en eten. En eerlijk is eerlijk; dat is best een puzzel. Afhankelijk van de ruimte die een keuken beslaat, is het vaak raadzaam dit aan experts over te laten.

Blijft altijd de vraag wat jij graag in jouw droomkeuken wilt. Voor een gezin is dat nog altijd anders dan wanneer je samen of alleen bent. De ruimte is ook bepalend. Is er ruimte voor veel kasten, een eettafel? En wat heb je graag aan inbouwapparatuur? Welke behoefte heb je als het om apparatuur gaat? Zet je nog altijd liever een ketel water op, ga je voor een waterkoker of ben je voorstander van het gemak van een Qooker?

Bent u toe aan een nieuwe keuken? Dan is een afspraak zo gemaakt. Met een telefoontje zet u al de eerste stap richting uw droomkeuken. Ook is het mogelijk online het contactformulier in te vullen, dan wordt er binnen 24 uur contact met u opgenomen.