Zo creëer je een keuken met karakter

Een ‘keuken met karakter’ klinkt als een geweldige reclameslogan, maar wat houdt dat eigenlijk in: een karaktervolle keuken?

Er zijn dagelijks blogs te volgen die laten zien hoe je met een kleine ingreep de stijl van een keuken kunt veranderen tot aan totale metamorfoses van de keuken aan toe. Wat je daar ziet zijn vooral plaatjes oftewel foto’s van ‘hoe het ook kan’. Dat is inspirerend en frustrerend tegelijk.

Inspirerend

Inspirerend omdat je in één blik een groot aantal nieuwe ideeën aangereikt krijgt. Wat doet een houten werkblad of een grote koelkast in het keukeninterieur? Maakt het de sfeer landelijk of juist modern? Hoe verandert het interieur met een kookeiland en hoe ziet een keuken er zonder bovenkastjes uit?

Frustrerend

Frustrerend omdat je geen idee krijgt van het eventuele comfort van dat kookeiland. Hoeveel keukenaccessoires er opgeruimd kunnen worden in louter onderkasten en of een grote Amerikaanse koelkast wel of geen geluid maakt, en hoeveel dan? Over het onderhoud van een houten werkblad wordt ook niet gerept.

Kortom; inspiratie is leuk, maar informatie zou nog veel beter zijn. Daarom is het altijd belangrijk, mocht je een keuken opnieuw willen inrichten of een detail willen wijzigen, een expert te vragen wat de werking ervan is.

Informatie

Over de uitstraling kun je je een mening vormen. Je vindt iets mooi of niet en het past wel of niet bij dat wat jij voor ogen hebt. De werking ervan zal je moeten ervaren en omdat je wel een beetje op zeker wilt gaan, is de juiste informatie daarover van groot belang.

Een keuken met karakter is een keuken met uitstraling, maar zeker ook een keuken die werkt zoals deze moet werken. Als dat laatste niet het geval is, voldoet de keuken niet aan dat wat iemand graag wenst, en valt het totale karakter ervan in één klap weg. Dan doet het niets voor jou.

Bij Coster Keukens vinden we het daarom het allerbelangrijkste dat je grip hebt op de functionaliteit van een keuken door de werking van apparatuur te kennen, de plaats van kasten en apparatuur gericht toe te passen en ga zo maar door. Is iets je nog onduidelijk, vraag ernaar. Het is belangrijk om zo goed mogelijk je keukenwensen in beeld te hebben om op die manier een karaktervolle keuken te creëren.