Ga voor inductie

Steeds meer mensen stappen over van gas naar inductie. En daar zijn heel goede redenen voor.

De voordelen van inductie nemen we graag met u door.

Kosten

Gas wordt alsmaar duurder en in de nabije toekomst zal gas meer en meer uit onze woningen gaan verdwijnen. Nieuwbouwwoningen worden al niet langer op gas aangesloten. Inductie koken is geen trend, maar wordt dé manier van koken.

Geen verspilling

Bij gas verdwijnt bovendien een deel van de warmte langs de pan. Daardoor duurt koken op gas relatief langer dan op inductie. (Dat scheelt ook in de kosten). Afhankelijk van welke pan er wordt gebruikt is het rendement bij koken op inductie zeker tachtig procent. De panbodem wordt goed direct verwarmd en daarmee gaat er nauwelijks warmte verloren.

Veilig

Koken op inductie is veilig, zeker met kleine kinderen om je heen. Er is immers geen open vuur, er zijn geen vlammen. De warmte gaat direct naar de bodem van de pan. De plaat wordt niet heet.

Hygiëne

Een inductiekookplaat is gemakkelijk schoon te maken omdat deze mooi vlak is. Er kan nergens vuil achter of op roosters blijven zitten.

Snelheid

Een boosterfunctie op een inductiekookplaat kan de snelheid van koken met maar liefst eenderde vergroten. Hoe dat gaat? Het vermogen van twee kookplaten kan worden samengevoegd. Dat is een heerlijke luxe en scheelt tijd.

Relaxed

Wie op inductie kookt kan gemakkelijk de keuken even verlaten zonder angst dat de piepers aanbranden. De nieuwe kookplaat denkt als het ware zelf. Je stelt de temperatuur en de tijd in en kunt het dan aan de kookplaat zelfs overlaten. Wel zo relaxed.

Design

Last but not least. Het ziet er mooi uit. Een inductiekookplaat is strak van vormgeving. Kom eens kijken in onze showroom en ontdek de diverse mogelijkheden